Sol, is och blåst!

Äntligen fick vi se solen igen! Gillar vi och våra solpaneler ;-> Tyvärr blev det inget foto idag för det hann jag inte med. Efter att vi har haft vitt och fint några veckor så har det varit plusgrader, regnat och varit allmänt trist väder några dagar vilket resulterat i – IS!!! Livsfarligt! Killarnas hage var i princip bara glansis och värsta blåsten så de fick gå i lilla hagen bakom gödselstacken. De var ganska nöjda med det. De kunde springa runt och leka jaga, bita lite i syrenskott som sticker upp här och där och även gnaga lite gräs och inte minst, slippa värsta blåsten – så rätt ok ändå, verkade de tycka. Stona hade det bra i tallhagen och stod och solade sig i vindskyddet. I deras hage var isen borta så de kunde röra sig obehindrat, men det hindrade inte Joulle från att troligen sprungit ut på isen och fallit för hennes täcke såg helt nergeggat ut, stackars. Hon blir så olycklig när det händer saker som hon inte räknat med. Efter insläpp tvättade jag Jamies svans, hennes mage har haft ett litet brejk igen tyvärr. Jag tror hon går och sätter i sig sånt som hon inte borde i hagen… Jag har också dubbelkollat fodermåtten och ska räkna på foderstaterna nu när Jamie och Jouno (som jag börjat kalla “Majsan” =) snart går in i högdräktigheten. Jamie verkar väldigt hungrig men jag är riktigt rädd att ge henne för mycket mat för då kommer väl fång som ett brev på posten och det vill jag verkligen undvika i det längsta. Kan tänka mig att hon ligger risigt till sista månaden.
Alla fick en rejäl avborstning innan innetäckena åkte på och även småkillarna har blivit borstade, men de slipper täcken av förklarliga skäl ;->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *