Onsdag 12 maj vid 21-tiden var det så äntligen dags för Jamie att föla. Vi har haft henne under kameraövervakning både dagtid i hagen och när hon varit inne i boxen så jag har ju sett ffa nattetid att hon haft förvärkar (eller vad det nu kan vara…) flera nätter oftast vid 3-4-tiden på morgonen. 335 dygn från sista betäckningsdagen var samma dag som småkillarna åkte hem till sitt nya hem, nämligen söndagen 9 maj. Från då sov jag i princip inte alls nattetid ;-> Det blev 338 dygn och det som kan vara bra att hålla reda på är att hon hade vaxproppar från ca 14 dagar innan fölningen men sista dygnet inte ens tillstymmelse och hon läckte ingenting efter vad jag kunnat se. Hon hade släppt i bäckenbanden och hennes vulva var slapp så de tecknen satt som de skulle. Jag såg att hon var orolig på kvällen. Det började vid 20 då hon hade svårt att vara stilla då hon stod en stund sen gick runt och tittade sig mycket på magen så jag sa till Jan – att nu är det nog faktiskt dags. “Inte en chans”, svarade han. Det lägger sig snart, men det gjorde inte det så vid 9 sa jag att – nu går jag ut! Vilket jag gjorde och innan halv tio var ungen ute. Det gick snabbt och lätt. Tror aldrig jag sett en lättare fölning faktiskt! Jan kom ut vid halv tio och blev snopen när det redan var över och han missat hela fölningen! Det blev en fuxfärgad hingst med fyra strumpor och bläs – så jättefin! Jag tycker han är ganska stor, långa, raka ben och nu är det mest en väntan att se om han blir en skimmel eller fux. Jamie har mycket färg bakom sig så det vore kul om det blir en lite fuxig grabb. Nu har vi (eller jag =) även bestämt att han ska heta GREEN GROVE JASPER. Han känns som en Jasper, hela han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *