Årets nytillskott!

Måndag 30 maj vid kvart över tolv (midnatt) såg jag på kameran att det var dags att gå ut i stallet och se till att allt gick rätt till för då la sig Jessie ner och startade föla. Allt gick bra (phu) och Jessie gick direkt från ganska naiv “tonåring” till ansvarstagande vuxen. Jätteduktig! Det blev en liten hingst och han har fått namnet Green Grove Billy! På bilden är Billy ca en månad.

 

Dagen efter var det dags igen. Joulle fölade fjorton dag för tidigt vid 23.30. Den här gången blev det ett litet sto. Joulle släppte inte efterbörden så jag tog ut henne en sväng efter att ha bundit upp den. Ringde även vettis för säkerhets skull, men det räckte tydligen att ta ut henne för den släppte! Åh, så skönt! Jag sov gott den natten trots att Elsa hade tagit sig upp ovanför Joulles box så det var ju lite panik från hennes sida på morgonen, men det löste sig ;->

Den här lilla tjejjen fick namnet Green Grove Jouy. Här är hon en dag (tror jag =)

Söndagen 3 juli hjälpte Mikis och Tove mig att ta ner hela gänget till betet och nu håller vi tummar och tår att det ska funka i år. Vi har förutom att rensa så mycket alsikeklöver jag bara hittat (har troligen blivit en del rödklöver också tyvärr för de har knappt börjat blomma) så har Jan och jag flyttat in staketet för att hålla den så mycket utanför det bara går. Då går det att köra ner allt där med putsen så kanske eländet utarmas till sist…

 

Efter en rejäl regnskur var det massrullande gång på gång på gång!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *