Fortsätter med OKTOBER

En otroligt varm månad, läskigt! Nu kommer mörkret men eftersom det är så varmt så kan ponnyerna gå ute länge ändå. Skönt för fölen som slipper trängas med sina morsor i boxarna allt för länge varje dygn. Några riktigt stora förändringar har dock skett i oktober och det i månadens sista dagar.

Den 29e åkte Jan och jag ner mer Maeia till Therese i Gamleby. Resan gick helt smärtfritt (kanske inte Maeia håller med om förstås). Blev inte lika mycket träning att gå på transporten som jag ursprungligen hade tänkt men det blev bra ändå. Vi tog upp transporten helgen innan och gjorde iordning den så Maeia skulle kunna åka lös. Med hjälp av en lastpall och ett par bräder avgränsade vi så hon inte kunde gå under bommen. Spån och halm på golvet gjorde den lik en box och så hö och godis med såklart. jag lärde mig nyttigheter, Enligt gamla sättet att lasta så har jag dragit och pressat – det gick inte – så jag fick tänka om och klia och klappa, stå bredvid och följa henne upp och det gick ju kanoners! Det var lite läskigt när luckan kom upp men den övre var det inga problem med. Hon är cool!
När hon sen klev (hoppade mer) ur transporten och fick se sin mamma gå i hagen tror jag inte att hon riktigt trodde sina ögon. Det blev lite spring och sedan mycket nos och mammagnägg och så var det frid och fröjd – så gott att se. Fin hage, lite lutning och mycket att pyssla med. Kan blåsa kallt från sjön så Therese vänjer henne nog vid täcke vad det lät. Det är bra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konsekvenser av att få en box tom blev att på söndagen så gjorde jag iordning alla boxar (utom Jamies) för omflytt! Så nu står Skimmra i sin blivande fölningsbox, bredvid Jamie, Joulle och Jessie har flyttat in i varsin av de mindre boxarna och fölen står i dubbelboxen. Det var pipigt första dagarna men efter 3-4 dagar är de hur coola som helst, sötnosarna! Dessutom är Jouy tingad! Mer om det en annan månad ;->

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *