Tiden går!

Måndag 7 mars 2022

Igår var Mikaela, Tove och jag hos Lotta på Olivehult och hälsade på Skimmra.
Det är ju faktiskt så att det är de och inte jag, som är uppfödare av henne. Vi fick låna Saga av Inger för att tjejjerna skulle ha någon att pyssla med. Hon var dräktig och fick Spjuver, åkte hem till Ekbäcken för betäckning men kom tillbaka på höstkanten dräktig igen och fick våren därpå ett litet stoföl, som tjejjerna döpte till Sötnos. När jag presenterade namnförslaget för Inger blev hon först lite tyst, men sen sa hon – Varför inte! Sötnos fick stanna hos oss efter avvänjning eftersom Inger gav henne till Mikis och Tove och Sötnos i sin tur fick då Skimmra 2006. Då var Milligan i Wales och gjorde en fantastisk utställnings och ridponnykarriär under några år samtidigt som han betäckte Heniarth-stona. I utbyte fick Inger Heniarth Yarra-Glen att använda under tiden och en av de som fick “biljett” till honom var Sötnos. Resultatet blev ett ursött litet stoföl som tjejjerna tyckte “skimrade”, därav namnet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *