Fortsättning på Betäckningar 2022

Åter med ny rapport 3 september

NU är även Skimmra dräktig! Tjohoooo! fast det blev ju inte riktigt som det var tänkt då… Lång historia kort. Även andra semineringen med Maddoc visade att hon var tom och efter lite kontakt och funderingar ville vi prova deras alldeles nya hingst Salstas Pilgrim tredje gången. Han var helt grön på detta men sperman var av mycket bra kvalitet. MEN – han vägrade gå på bocken när det var dags så nu blev det en halvblodshingst vid namn Canterbury (169 cm hög). Hjälp, tänkte, och sa, jag! Men tydligen är det så att fostret anpassar sig till den storlek den har i livmodern att växa på så det ska funka. Sen kan den ju få växa sig till en skaplig D om det är så (troligen en skaplig C om jag får gissa). Hingsten har väldigt bra procent och det bevisade han ju nu + att det är inte Skimmra som felet sitter hos vilket känns bra att veta OM det skulle bege sig nån mer gång ;-> (En högvinst krävs isf =)
Vad som vi mer fick veta när vi kollade Skimris är att Canterbury inte finns mer och att hon fick hans sista färska sperma! Och – vi har redan en beställning på fölet, om det blir ett stoföl (hemligt vem =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *